Gotowana wołowina z ziemniakami i surówką z selera
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 60 g (3 łyżki ) | Zamienniki |
| Wołowina, rostbef | 150 g (1,5 porcji) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Seler korzeniowy | 150 g (1/2 dużej sztuki ) | Zamienniki |
| Ziemniaki | 200 g (3 średnie sztuki) | Zamienniki |
| Jabłko | 70 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
| Energia | 588 kcal |
| Białko: | 41 g |
| Tłuszcz: | 25 g |
| Węglowodany: | 60 g |
| Błonnik: | 12 g |
Sposób przygotowania
mięso ugotować w lekko osolonej wodzie z włoszczyną. Ziemniaki ugotować. Selera i jabłko obrać ze skóry zetrzeć na tarce, dodać jogurt i oliwę, wymieszać i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
