Gotowana wołowina z ziemniakami i surówką z selera
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 50 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
Wołowina, rostbef | 150 g (kawałek ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki ) | Zamienniki |
Seler korzeniowy | 200 g (2/3 dużej sztuki ) | Zamienniki |
Ziemniaki | 200 g (3 średnie sztuki) | Zamienniki |
Jabłko | 100 g (1 mała sztuka ) | Zamienniki |
Energia | 536 kcal |
Białko: | 41 g |
Tłuszcz: | 19 g |
Węglowodany: | 63 g |
Błonnik: | 15 g |
Sposób przygotowania
mięso ugotować w lekko osolonej wodzie z włoszczyną. Ziemniaki ugotować. Selera i jabłko obrać ze skóry zetrzeć na tarce, dodać jogurt i oliwę, wymieszać i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego