540 osób online (351 desktop_mac) (189 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Gotowane kulki z soczewicy, kolorowa papryka
Jaja kurze całe 25 g (1/2 sztuki ) Zamienniki
Olej słonecznikowy 5 g (1 łyżeczka) Zamienniki
Bułki grahamki 25 g (1/2 małej sztuki ) Zamienniki
Papryka czerwona 50 g (1/4 sztuki) Zamienniki
Papryka zielona 50 g (1/4 sztuki) Zamienniki
Pietruszka, liście 10 g (2 łyżki posiekanego ) Zamienniki
Soczewica czerwona, nasiona suche 70 g (1/3 szklanki ) Zamienniki
Energia 395 kcal
Białko: 24 g
Tłuszcz: 5 g
Węglowodany: 58 g
Błonnik: 9 g
Sposób przygotowania

soczewicę ugotować i rozgnieść. Dodać jajko, namoczoną bułkę, przyprawić do smaku a następnie wymieszać razem z natką. Z masy uformować kulki i ugotować je na wkładce (do gotowania na parze). Paprykę pokroić w paseczki, wymieszać i skropić olejem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego