Gotowane kulki z soczewicy, kolorowa papryka
Jaja kurze całe | 25 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
Olej słonecznikowy | 10 g (2 łyżeczki) | Zamienniki |
Bułki grahamki | 25 g (1/2 małej sztuki ) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Papryka zielona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Pietruszka, liście | 10 g (2 łyżki posiekanego ) | Zamienniki |
Soczewica czerwona, nasiona suche | 70 g (1/3 szklanki ) | Zamienniki |
Energia | 462 kcal |
Białko: | 25 g |
Tłuszcz: | 16 g |
Węglowodany: | 66 g |
Błonnik: | 12 g |
Sposób przygotowania
soczewicę ugotować i rozgnieść. Dodać jajko, namoczoną bułkę, przyprawić do smaku a następnie wymieszać razem z natką. Z masy uformować kulki i ugotować je na wkładce (do gotowania na parze). Paprykę pokroić w paseczki, wymieszać i skropić olejem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego