Gotowane udko kurczaka z kaszą gryczaną i surówką z pora
| Noga (udo) kurczaka | 120 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
| Olej słonecznikowy | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
| Kasza gryczana | 70 g (7 płaskich łyżek suchej) | Zamienniki |
| Por | 150 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
| Jabłko | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Energia | 558 kcal |
| Białko: | 31 g |
| Tłuszcz: | 20 g |
| Węglowodany: | 71 g |
| Błonnik: | 8 g |
Sposób przygotowania
udko ugotować w wodzie z włoszczyną. Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Pora pokroić i dodać starte jabłko, calość wymieszać i skropić olejem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
