
Noga (udo) kurczaka | 120 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
Olej słonecznikowy | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
Kasza gryczana | 70 g (7 płaskich łyżek suchej) | Zamienniki |
Por | 150 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
Jabłko | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Energia | 558 kcal |
Białko: | 31 g |
Tłuszcz: | 20 g |
Węglowodany: | 71 g |
Błonnik: | 8 g |
Sposób przygotowania
udko ugotować w wodzie z włoszczyną. Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Pora pokroić i dodać starte jabłko, calość wymieszać i skropić olejem.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego