Gotowane udko kurczaka z kaszą gryczaną i surówką z pora
Noga (udo) kurczaka | 120 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
Olej słonecznikowy | 10 g (1 niepełna łyżka) | Zamienniki |
Kasza gryczana | 60 g (6 płaskich łyżek suchej) | Zamienniki |
Por | 150 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
Jabłko | 200 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Energia | 610 kcal |
Białko: | 31 g |
Tłuszcz: | 25 g |
Węglowodany: | 76 g |
Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
udko ugotować w wodzie z włoszczyną. Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Pora pokroić i dodać starte jabłko, całość wymieszać i skropić olejem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego