Gotowane udko kurczaka z kaszą gryczaną i surówką z pora
| Noga (udo) kurczaka | 100 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
| Kasza gryczana | 40 g (4 płaskie łyżki suchej) | Zamienniki |
| Por | 100 g (1/2 średniej sztuki) | Zamienniki |
| Jabłko | 10 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
| Energia | 360 kcal |
| Białko: | 23 g |
| Tłuszcz: | 12 g |
| Węglowodany: | 45 g |
| Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
udko ugotować w wodzie z włoszczyną. Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Pora pokroić i dodać starte jabłko, calość wymieszać i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
