Gotowane udko kurczaka z kaszą gryczaną i surówką z pora
Noga (udo) kurczaka | 100 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
Olej słonecznikowy | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
Kasza gryczana | 50 g (5 płaskich łyżek suchej) | Zamienniki |
Por | 150 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
Jabłko | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Energia | 457 kcal |
Białko: | 26 g |
Tłuszcz: | 18 g |
Węglowodany: | 56 g |
Błonnik: | 8 g |
Sposób przygotowania
udko ugotować w wodzie z włoszczyną. Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Pora pokroić i dodać starte jabłko, calość wymieszać i skropić olejem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego