448 osób online (291 desktop_mac) (157 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Gotowane udko kurczaka z kaszą jaglaną i surówką z pora
Noga (udo) kurczaka 120 g (1 średnia sztuka) Zamienniki
Olej słonecznikowy 5 g (1 łyżeczka) Zamienniki
Kasza jaglana 60 g (6 płaskich łyżek suchej) Zamienniki
Por 150 g (1 średnia sztuka) Zamienniki
Jabłko 100 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Cukier 0 g (do smaku) Zamienniki
Energia 542 kcal
Białko: 31 g
Tłuszcz: 20 g
Węglowodany: 70 g
Błonnik: 10 g
Sposób przygotowania

udko ugotować w wodzie z włoszczyną. Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Pora pokroić i dodać starte jabłko, calość wymieszać, skropić olejem i odrobinę posłodzić do smaku.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego