Gotowane udko kurczaka z kaszą jaglaną i surówką z pora
Noga (udo) kurczaka | 120 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
Olej słonecznikowy | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
Kasza jaglana | 80 g (8 płaskich łyżek suchej) | Zamienniki |
Por | 150 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
Jabłko | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Cukier | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 612 kcal |
Białko: | 33 g |
Tłuszcz: | 21 g |
Węglowodany: | 84 g |
Błonnik: | 11 g |
Sposób przygotowania
udko ugotować w wodzie z włoszczyną. Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Pora pokroić i dodać starte jabłko, calość wymieszać, skropić olejem i odrobinę posłodzić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego