100 osób online (65 desktop_mac) (35 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Gotowane udko kurczaka z kaszą jaglaną i surówką z pora
Noga (udo) kurczaka 120 g (1 średnia sztuka) Zamienniki
Olej słonecznikowy 5 g (1 łyżeczka) Zamienniki
Kasza jaglana 80 g (8 płaskich łyżek suchej) Zamienniki
Por 150 g (1 średnia sztuka) Zamienniki
Jabłko 100 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Cukier 0 g (do smaku) Zamienniki
Energia 612 kcal
Białko: 33 g
Tłuszcz: 21 g
Węglowodany: 84 g
Błonnik: 11 g
Sposób przygotowania

udko ugotować w wodzie z włoszczyną. Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Pora pokroić i dodać starte jabłko, calość wymieszać, skropić olejem i odrobinę posłodzić do smaku.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego