Grahamka z twarożkiem i owocami
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 50 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Ser twarogowy chudy | 100 g (porcja) | Zamienniki |
Bułki grahamki | 90 g (duża sztuka) | Zamienniki |
Czarne jagody, mrożone | 50 g (garść) | Zamienniki |
Miód pszczeli | 25 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Energia | 459 kcal |
Białko: | 31 g |
Tłuszcz: | 3 g |
Węglowodany: | 83 g |
Błonnik: | 8 g |
Sposób przygotowania
Twaróg rozgnieść, wymieszać z miodem, jogurtem i owocami. Jagody można wymienić na inny owoc w tej samej ilości. Twarożek jeść na grahamce.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego