Grillowany dorsz z brązowym ryżem i marchewką
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 150 g (2 średnie filety ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki ) | Zamienniki |
Ryż brązowy | 70 g (7 płaskich łyżek suchego) | Zamienniki |
Koper ogrodowy | 15 g (2 łyżki posiekanego ) | Zamienniki |
Marchew | 200 g (2 duże sztuki) | Zamienniki |
Cytryna | 20 g (1/5 średniej sztuki) | Zamienniki |
Energia | 528 kcal |
Białko: | 32 g |
Tłuszcz: | 17 g |
Węglowodany: | 74 g |
Błonnik: | 14 g |
Sposób przygotowania
filety skropić oliwą i sokiem z cytryny, posypać koperkiem i przyprawić do smaku solą i pieprzem, położyć na ruszt i grillować do miękkości. Pokrojoną w kostkę marchewkę i ryż ugotować w lekko osolonej wodzie.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego