198 osób online (129 desktop_mac) (69 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Grillowany dorsz z brązowym ryżem i marchewką, pomarańcza
Dorsz, świeży, filety bez skóry 130 g (2 średnie filety ) Zamienniki
Oliwa z oliwek 15 g (3 łyżeczki) Zamienniki
Ryż brązowy 60 g (6 płaskich łyżek suchego) Zamienniki
Koper ogrodowy 15 g (2 łyżki posiekanego ) Zamienniki
Marchew 200 g (2 duże sztuki) Zamienniki
Cytryna 20 g (1/5 średniej sztuki) Zamienniki
Jabłko 200 g (1 duża sztuka) Zamienniki
Pomarańcza, miąższ 250 g (1 sztuka) Zamienniki
Energia 603 kcal
Białko: 30 g
Tłuszcz: 18 g
Węglowodany: 98 g
Błonnik: 19 g
Sposób przygotowania

filety skropić oliwą i sokiem z cytryny, posypać koperkiem i przyprawić do smaku solą i pieprzem, położyć na ruszt i grillować do miękkości. Pokrojoną w kostkę marchewkę i ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Pomarańczę zjeść na deser.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego