Grillowany dorsz z brązowym ryżem i marchewką, pomarańcza
| Dorsz, świeży, filety bez skóry | 130 g (2 średnie filety ) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki) | Zamienniki |
| Ryż brązowy | 60 g (6 płaskich łyżek suchego) | Zamienniki |
| Koper ogrodowy | 15 g (2 łyżki posiekanego ) | Zamienniki |
| Marchew | 200 g (2 duże sztuki) | Zamienniki |
| Cytryna | 20 g (1/5 średniej sztuki) | Zamienniki |
| Jabłko | 200 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
| Pomarańcza, miąższ | 250 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Energia | 603 kcal |
| Białko: | 30 g |
| Tłuszcz: | 18 g |
| Węglowodany: | 98 g |
| Błonnik: | 19 g |
Sposób przygotowania
filety skropić oliwą i sokiem z cytryny, posypać koperkiem i przyprawić do smaku solą i pieprzem, położyć na ruszt i grillować do miękkości. Pokrojoną w kostkę marchewkę i ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Pomarańczę zjeść na deser.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
