Grillowany dorsz z brązowym ryżem i marchewką, pomarańcza
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 130 g (2 średnie filety ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki) | Zamienniki |
Ryż brązowy | 60 g (6 płaskich łyżek suchego) | Zamienniki |
Koper ogrodowy | 15 g (2 łyżki posiekanego ) | Zamienniki |
Marchew | 200 g (2 duże sztuki) | Zamienniki |
Cytryna | 20 g (1/5 średniej sztuki) | Zamienniki |
Jabłko | 200 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
Pomarańcza, miąższ | 250 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Energia | 603 kcal |
Białko: | 30 g |
Tłuszcz: | 18 g |
Węglowodany: | 98 g |
Błonnik: | 19 g |
Sposób przygotowania
filety skropić oliwą i sokiem z cytryny, posypać koperkiem i przyprawić do smaku solą i pieprzem, położyć na ruszt i grillować do miękkości. Pokrojoną w kostkę marchewkę i ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Pomarańczę zjeść na deser.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego