409 osób online (266 desktop_mac) (143 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Grillowany dorsz z brązowym ryżem i surówką z marchewki
Dorsz, świeży, filety bez skóry 130 g (2 średnie filety ) Zamienniki
Oliwa z oliwek 12 g (1 łyżka) Zamienniki
Ryż brązowy 40 g (4 płaskie łyżki suchego) Zamienniki
Koper ogrodowy 15 g (2 łyżki posiekanego ) Zamienniki
Marchew 200 g (2 duże sztuki) Zamienniki
Cytryna 20 g (1/5 średniej sztuki) Zamienniki
Energia 391 kcal
Białko: 27 g
Tłuszcz: 14 g
Węglowodany: 51 g
Błonnik: 12 g
Sposób przygotowania

filety skropić oliwą i sokiem z cytryny, posypać koperkiem i przyprawić do smaku solą i pieprzem, położyć na ruszt i grillować do miękkości. Marchewwkę zetrzeć na tarce i skropić oliwą. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego