100 osób online (65 desktop_mac) (35 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Grillowany dorsz z pieczonymi ziemniakami i brokułami, sok pomidorowy
Dorsz, świeży, filety bez skóry 130 g (2 średnie filety ) Zamienniki
Oliwa z oliwek 12 g (1 łyżka) Zamienniki
Brokuły 250 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Koper ogrodowy 15 g (2 łyżki posiekanego ) Zamienniki
Ziemniaki 200 g (3 średnie sztuki) Zamienniki
Cytryna 20 g (1/5 średniej sztuki) Zamienniki
Sok pomidorowy bez soli 250 g (1 szklanka ) Zamienniki
Energia 446 kcal
Białko: 35 g
Tłuszcz: 14 g
Węglowodany: 55 g
Błonnik: 11 g
Sposób przygotowania

filety skropić oliwą i sokiem z cytryny, posypać koperkiem i przyprawić do smaku solą i pieprzem, położyć na ruszt i grillować do miękkości. Brokuły ugotować. Ziemniaki upiec na ruszcie.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego