Grillowany dorsz z pieczonymi ziemniakami i brokułami, sok pomidorowy
| Dorsz, świeży, filety bez skóry | 130 g (2 średnie filety ) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 12 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Brokuły | 250 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Koper ogrodowy | 15 g (2 łyżki posiekanego ) | Zamienniki |
| Ziemniaki | 200 g (3 średnie sztuki) | Zamienniki |
| Cytryna | 20 g (1/5 średniej sztuki) | Zamienniki |
| Sok pomidorowy bez soli | 250 g (1 szklanka ) | Zamienniki |
| Energia | 446 kcal |
| Białko: | 35 g |
| Tłuszcz: | 14 g |
| Węglowodany: | 55 g |
| Błonnik: | 11 g |
Sposób przygotowania
filety skropić oliwą i sokiem z cytryny, posypać koperkiem i przyprawić do smaku solą i pieprzem, położyć na ruszt i grillować do miękkości. Brokuły ugotować. Ziemniaki upiec na ruszcie.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
