Grillowany dorsz z pieczonymi ziemniakami i brokułami, sok pomidorowy
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 150 g (2 średnie filety ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki) | Zamienniki |
Brokuły | 250 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Koper ogrodowy | 15 g (2 łyżki posiekanego ) | Zamienniki |
Ziemniaki | 200 g (3 średnie sztuki) | Zamienniki |
Cytryna | 20 g (1/5 średniej sztuki) | Zamienniki |
Sok pomidorowy bez soli | 250 g (1 szklanka ) | Zamienniki |
Energia | 486 kcal |
Białko: | 38 g |
Tłuszcz: | 17 g |
Węglowodany: | 55 g |
Błonnik: | 11 g |
Sposób przygotowania
filety skropić oliwą i sokiem z cytryny, posypać koperkiem i przyprawić do smaku solą i pieprzem, położyć na ruszt i grillować do miękkości. Brokuły ugotować. Ziemniaki upiec na ruszcie.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego