204 osoby online (132 desktop_mac) (72 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Grillowany dorsz z puree ziemniaczano-buraczanym
Dorsz, świeży, filety bez skóry 200 g (2 filety) Zamienniki
Oliwa z oliwek 24 g (2 łyżki) Zamienniki
Masło ekstra 10 g (łyżeczka) Zamienniki
Burak 200 g (2 sztuki) Zamienniki
Pietruszka, liście 16 g (2 łyżki stołowe) Zamienniki
Ziemniaki 350 g (5 sztuk) Zamienniki
Cytryna 50 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Energia 795 kcal
Białko: 44 g
Tłuszcz: 34 g
Węglowodany: 89 g
Błonnik: 11 g
Sposób przygotowania

Filety skropić oliwą i sokiem z cytryny, posypać ulubionymi ziołami oraz solą i pieprzem do smaku, położyć na ruszt i grillować do miękkości. Buraki i ziemniaki ugotować,zgnieść na puree, doprawić pieprzem, solą i dodać masło. Potrawę posypać posiekaną natka pietruszki.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego