550 osób online (357 desktop_mac) (193 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Grillowany dorsz z puree ziemniaczano-buraczanym
Dorsz, świeży, filety bez skóry 120 g (filet) Zamienniki
Oliwa z oliwek 6 g (łyżeczka) Zamienniki
Masło ekstra 5 g (1/2 łyżeczki) Zamienniki
Burak 100 g (sztuka) Zamienniki
Pietruszka, liście 8 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Ziemniaki 150 g (2 sztuki) Zamienniki
Cytryna 40 g (2 plastry) Zamienniki
Energia 345 kcal
Białko: 25 g
Tłuszcz: 11 g
Węglowodany: 42 g
Błonnik: 6 g
Sposób przygotowania

Filety skropić oliwą i sokiem z cytryny, posypać ulubionymi ziołami oraz solą i pieprzem do smaku, położyć na ruszt i grillować do miękkości. Buraki i ziemniaki ugotować,zgnieść na puree, doprawić pieprzem, solą i dodać masło. Potrawę posypać posiekaną natka pietruszki.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego