Grillowany kurczak z brązowym ryżem i marchewką
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 150 g (1,5 porcji) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 24 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Ryż brązowy | 70 g (7 płaskich łyżek suchego) | Zamienniki |
Marchew | 200 g (2 duże sztuki) | Zamienniki |
Ulubione zioła | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 640 kcal |
Białko: | 39 g |
Tłuszcz: | 28 g |
Węglowodany: | 71 g |
Błonnik: | 13 g |
Sposób przygotowania
mięso posypać ulubionymi ziołami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, położyć na ruszt i grillować do miękkości. Marchewkę pokroić w kostkę ugotować i podawać polaną oliwą. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego