Grillowany kurczak z brązowym ryżem i surówką z marchewki, grejpfrut
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 150 g (1 filet ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki) | Zamienniki |
Ryż brązowy | 60 g (6 płaskich łyżek suchego) | Zamienniki |
Marchew | 200 g (2 duże sztuki) | Zamienniki |
Grejpfrut czerwony | 500 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
Ulubione zioła | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 636 kcal |
Białko: | 38 g |
Tłuszcz: | 18 g |
Węglowodany: | 64 g |
Błonnik: | 12 g |
Sposób przygotowania
mięso posypać ulubionymi ziołami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, położyć na ruszt i grillować do miękkości. Marchewkę zetrzeć na tarce i podawać polaną oliwą. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Owoc zjeść osobno.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego