Grillowany kurczak z pieczonymi ziemniakami i brokułami
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200 g (2 porcje ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 24 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Brokuły | 200 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Ziemniaki | 200 g (3 średnie sztuki) | Zamienniki |
Ulubione zioła | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 618 kcal |
Białko: | 53 g |
Tłuszcz: | 28 g |
Węglowodany: | 47 g |
Błonnik: | 8 g |
Sposób przygotowania
mięso posypać ulubionymi ziołami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, położyć na ruszt i grillować do miękkości. Brokuły ugotować i podawać polane oliwą. Ziemniaki upiec na ruszcie. Z marchwi i jabłka wyciśnąć sok.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego