Grillowany kurczak z pieczonymi ziemniakami i brokułami
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 150 g (1,5 porcji) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 24 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Brokuły | 200 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Ziemniaki | 300 g (4 średnie sztuki) | Zamienniki |
Ulubione zioła | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 645 kcal |
Białko: | 44 g |
Tłuszcz: | 27 g |
Węglowodany: | 65 g |
Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
mięso posypać ulubionymi ziołami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, położyć na ruszt i grillować do miękkości. Brokuły ugotować i podawać polane oliwą. Ziemniaki upiec na ruszcie.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego