Grillowany kurczak z pieczonymi ziemniakami i brokułami
| Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 130 g (1 średni filety ) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 10 g (1 niepełna łyżka) | Zamienniki |
| Brokuły | 200 g (1/2 średniej sztuki) | Zamienniki |
| Ziemniaki | 100 g (2 średnie sztuki) | Zamienniki |
| Ulubione zioła | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
| Energia | 340 kcal |
| Białko: | 36 g |
| Tłuszcz: | 13 g |
| Węglowodany: | 27 g |
| Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
mięso posypać ulubionymi ziołami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, położyć na ruszt i grillować do miękkości. Brokuły ugotować i podawać polane oliwą. Ziemniaki upiec na ruszcie.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
