Grillowany łosoś, brokuły
Łosoś, świeży | 170 g (1 średnie dzwonko) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 20 g (2 niepełne łyżki) | Zamienniki |
Brokuły | 100 g (1/4 średniej sztuki) | Zamienniki |
Koper ogrodowy | 15 g (2 łyżki posiekanego ) | Zamienniki |
Cytryna | 20 g (1/5 średniej sztuki) | Zamienniki |
Energia | 560 kcal |
Białko: | 38 g |
Tłuszcz: | 44 g |
Węglowodany: | 8 g |
Błonnik: | 3 g |
Sposób przygotowania
rybę skropić oliwą i sokiem z cytryny, posypać koperkiem i przyprawić do smaku solą i pieprzem, położyć na ruszt i grillować do miękkości. Brokuły ugotować.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego