Grillowany łosoś, brokuły, kasza bulgur
Łosoś, świeży | 120 g (dzwonko) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 12 g (łyżka) | Zamienniki |
Brokuły | 200 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Koper ogrodowy | 15 g (2 łyżki posiekanego ) | Zamienniki |
Cytryna | 20 g (1/5 średniej sztuki) | Zamienniki |
Kasza bulgur | 30 g (3 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Energia | 515 kcal |
Białko: | 34 g |
Tłuszcz: | 30 g |
Węglowodany: | 31 g |
Błonnik: | 11 g |
Sposób przygotowania
rybę skropić oliwą i sokiem z cytryny, posypać koperkiem i przyprawić do smaku solą i pieprzem, położyć na ruszt i grillować do miękkości. Brokuły i kaszę ugotować i doprawić ulubionymi ziołami.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego