Grillowany łosoś, brokuły, ryż
| Łosoś, świeży | 150 g (dzwonko) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Brokuły | 100 g (1/4 średniej sztuki) | Zamienniki |
| Koper ogrodowy | 15 g (2 łyżki posiekanego ) | Zamienniki |
| Cytryna | 20 g (1/5 średniej sztuki) | Zamienniki |
| Ryż parboiled | 40 g (4 łyżki stołowe) | Zamienniki |
| Energia | 595 kcal |
| Białko: | 37 g |
| Tłuszcz: | 33 g |
| Węglowodany: | 40 g |
| Błonnik: | 4 g |
Sposób przygotowania
rybę skropić oliwą i sokiem z cytryny, posypać koperkiem i przyprawić do smaku solą i pieprzem, położyć na ruszt i grillować do miękkości. Brokuły i ryż ugotować.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
