Grillowany łosoś, brokuły, ryż
Łosoś, świeży | 150 g (dzwonko) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Brokuły | 100 g (1/4 średniej sztuki) | Zamienniki |
Koper ogrodowy | 15 g (2 łyżki posiekanego ) | Zamienniki |
Cytryna | 20 g (1/5 średniej sztuki) | Zamienniki |
Ryż parboiled | 40 g (4 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Energia | 595 kcal |
Białko: | 37 g |
Tłuszcz: | 33 g |
Węglowodany: | 40 g |
Błonnik: | 4 g |
Sposób przygotowania
rybę skropić oliwą i sokiem z cytryny, posypać koperkiem i przyprawić do smaku solą i pieprzem, położyć na ruszt i grillować do miękkości. Brokuły i ryż ugotować.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego