Grillowany łosoś z pieczonymi ziemniakami i brokułami
| Łosoś, świeży | 100 g (1 małe dzwonko) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki) | Zamienniki |
| Brokuły | 250 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Koper ogrodowy | 15 g (2 łyżki posiekanego ) | Zamienniki |
| Ziemniaki | 200 g (3 średnie sztuki) | Zamienniki |
| Cytryna | 20 g (1/5 średniej sztuki) | Zamienniki |
| Energia | 554 kcal |
| Białko: | 32 g |
| Tłuszcz: | 30 g |
| Węglowodany: | 48 g |
| Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
rybę skropić oliwą i sokiem z cytryny, posypać koperkiem i przyprawić do smaku solą i pieprzem, położyć na ruszt i grillować do miękkości. Brokuły ugotować. Ziemniaki upiec na ruszcie.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
