Grilowana pierś z kurczaka z kukurydzą i ziemniakami
Mięso z piersi indyka, bez skóry | 100 g (1 średni filet ) | Zamienniki |
Olej rzepakowy | 15 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Masło śmietankowe | 5 g (1 płaska łyżeczka ) | Zamienniki |
Kukurydza, kolby | 200 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
Pietruszka, liście | 5 g (1 łyżka posiekanej ) | Zamienniki |
Ziemniaki, średnio | 300 g (4 średnie sztuki) | Zamienniki |
Energia | 703 kcal |
Białko: | 33 g |
Tłuszcz: | 23 g |
Węglowodany: | 102 g |
Błonnik: | 11 g |
Sposób przygotowania
pierś z kurczaka skropić olejem, oprószyć przyprawami i smażyć na patelni grillowej. Podawać z ugotowaną kukurydzą z odrobiną masła i ziemniakami. Całość udekorować natką pietruszki.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego