549 osób online (357 desktop_mac) (192 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Grilowana pierś z kurczaka z kukurydzą i ziemniakami
Mięso z piersi indyka, bez skóry 100 g (1 średni filet ) Zamienniki
Olej rzepakowy 15 g (1 łyżka) Zamienniki
Masło śmietankowe 5 g (1 płaska łyżeczka ) Zamienniki
Kukurydza, kolby 200 g (1 duża sztuka) Zamienniki
Pietruszka, liście 5 g (1 łyżka posiekanej ) Zamienniki
Ziemniaki, średnio 300 g (4 średnie sztuki) Zamienniki
Energia 703 kcal
Białko: 33 g
Tłuszcz: 23 g
Węglowodany: 102 g
Błonnik: 11 g
Sposób przygotowania

pierś z kurczaka skropić olejem, oprószyć przyprawami i smażyć na patelni grillowej. Podawać z ugotowaną kukurydzą z odrobiną masła i ziemniakami. Całość udekorować natką pietruszki.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego