Gryczanka czekoladowa z malinami
| Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 300 g (ponad szklanka) | Zamienniki |
| Maliny | 70 g (1/2 szklanki) | Zamienniki |
| Siemię lniane | 5 g (łyżeczka) | Zamienniki |
| Miód pszczeli | 25 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Kakao 16%, proszek | 5 g (łyżeczka) | Zamienniki |
| Płatki migdałowe | 10 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Kasza gryczana, niepalona, sucha | 60 g (6 łyżek stołowych) | Zamienniki |
| Energia | 563 kcal |
| Białko: | 23 g |
| Tłuszcz: | 16 g |
| Węglowodany: | 90 g |
| Błonnik: | 11 g |
Sposób przygotowania
Kasze ugotować na mleku (z dodatkiem wody jeśli będzie taki potrzebny) pod przykryciem na mały ogniu. Dodać miód, kakao, zmielone siemie lniane i wymieszać. Posypać malinami i płatkami migdała.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
