Indyk z miętą i porami, makaron razowy
Wywar z włoszczyzny | 100 g (1/2 szklanki) | Zamienniki |
Mięso z piersi indyka, bez skóry | 200 g (duży kawałek ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 20 g (2 niepełne łyżki ) | Zamienniki |
Makaron razowy | 60 g (2 garści ) | Zamienniki |
Chrzan | 20 g (1 łyżka tartego) | Zamienniki |
Por | 250 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Świeża mięta | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 642 kcal |
Białko: | 52 g |
Tłuszcz: | 24 g |
Węglowodany: | 64 g |
Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
indyka pokroić w kawałki i poddusić na oliwie. Dodać pokrojonego pora, podlać wywarem z włoszczyzny i dusić do miękkości. Na koniec dodać chrzan. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Danie serwować ze świeżą miętą.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego