205 osób online (133 desktop_mac) (72 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Indyk z miętą i porami, makaron razowy
Wywar z włoszczyzny 100 g (1/2 szklanki) Zamienniki
Mięso z piersi indyka, bez skóry 150 g (średni kawałek ) Zamienniki
Oliwa z oliwek 10 g (2 łyżeczki ) Zamienniki
Makaron razowy 40 g (garść ) Zamienniki
Chrzan 20 g (1 łyżka tartego) Zamienniki
Por 200 g (1 mała sztuka) Zamienniki
Świeża mięta 0 g (do smaku) Zamienniki
Energia 442 kcal
Białko: 39 g
Tłuszcz: 15 g
Węglowodany: 46 g
Błonnik: 8 g
Sposób przygotowania

indyka pokroić w kawałki i poddusić na oliwie. Dodać pokrojonego pora, podlać wywarem z włoszczyzny i dusić do miękkości. Na koniec dodać chrzan. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Danie serwować ze świeżą miętą.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego