254 osoby online (165 desktop_mac) (89 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Indyk z miętą i porami, makaron razowy
Wywar z włoszczyzny 100 g (1/2 szklanki) Zamienniki
Mięso z piersi indyka, bez skóry 150 g (średni kawałek ) Zamienniki
Oliwa z oliwek 15 g (3 łyżeczki ) Zamienniki
Makaron razowy 50 g (garść ) Zamienniki
Chrzan 20 g (1 łyżka tartego) Zamienniki
Por 200 g (1 mała sztuka) Zamienniki
Świeża mięta 0 g (do smaku) Zamienniki
Energia 506 kcal
Białko: 40 g
Tłuszcz: 18 g
Węglowodany: 54 g
Błonnik: 8 g
Sposób przygotowania

indyka pokroić w kawałki i poddusić na oliwie. Dodać zblanszowanego pora, podlać wywarem z włoszczyzny i poddusić do miękkości. Na koniec dodać chrzan. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Danie serwować ze świeżą miętą.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego