Indyk z miętą i porami, makaron razowy
Wywar z włoszczyzny | 100 g (1/2 szklanki) | Zamienniki |
Mięso z piersi indyka, bez skóry | 150 g (średni kawałek ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki ) | Zamienniki |
Makaron razowy | 50 g (garść ) | Zamienniki |
Chrzan | 20 g (1 łyżka tartego) | Zamienniki |
Por | 200 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
Świeża mięta | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 506 kcal |
Białko: | 40 g |
Tłuszcz: | 18 g |
Węglowodany: | 54 g |
Błonnik: | 8 g |
Sposób przygotowania
indyka pokroić w kawałki i poddusić na oliwie. Dodać zblanszowanego pora, podlać wywarem z włoszczyzny i poddusić do miękkości. Na koniec dodać chrzan. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Danie serwować ze świeżą miętą.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego