
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 250 g (szklanka) | Zamienniki |
Daktyle, suszone | 30 g (5-6 sztuk) | Zamienniki |
Płatki jaglane | 50 g (5 łyżek stołowych) | Zamienniki |
Masło orzechowe bez soli i cukru | 20 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Energia | 519 kcal |
Białko: | 19 g |
Tłuszcz: | 18 g |
Węglowodany: | 68 g |
Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
Płatki jaglane należy zalać gorącym mlekiem lub ugotować je na mleku z drobno pokrojonymi daktylami. Na koniec dodać do gorącej jaglanki masło orzechowe i poczekać aż się rozpuści.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego