250 osób online (162 desktop_mac) (88 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Jaglanka z daktylami i masłem orzechowym
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu 250 g (szklanka) Zamienniki
Daktyle, suszone 30 g (5-6 sztuk) Zamienniki
Płatki jaglane 50 g (5 łyżek stołowych) Zamienniki
Masło orzechowe bez soli i cukru 20 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Energia 519 kcal
Białko: 19 g
Tłuszcz: 18 g
Węglowodany: 68 g
Błonnik: 7 g
Sposób przygotowania

Płatki jaglane należy zalać gorącym mlekiem lub ugotować je na mleku z drobno pokrojonymi daktylami. Na koniec dodać do gorącej jaglanki masło orzechowe i poczekać aż się rozpuści.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego