Jajecznica z pomidorami, posypana zarodkami, chleb z kiełkami
| Jaja kurze całe | 100 g (2 sztuki) | Zamienniki |
| Masło ekstra | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
| Chleb żytni razowy | 80 g (2 kromki) | Zamienniki |
| Zarodki pszenne | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Pomidor | 130 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
| Kiełki słonecznika | 30 g (duża garść) | Zamienniki |
| Energia | 403 kcal |
| Białko: | 21 g |
| Tłuszcz: | 16 g |
| Węglowodany: | 53 g |
| Błonnik: | 9 g |
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
