Jajecznica z szynką i papryką, tost; herbata
Jaja kurze całe | 100 g (2 sztuki) | Zamienniki |
Szynka wieprzowa, gotowana | 20 g (1 plaster) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
Chleb graham | 25 g (1 cienka kromka) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 50 g (1/4 sztuki) | Zamienniki |
Herbata, napar bez cukru | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
Energia | 301 kcal |
Białko: | 17 g |
Tłuszcz: | 20 g |
Węglowodany: | 15 g |
Błonnik: | 1 g |
Sposób przygotowania
szynkę pokroić w kostkę i razem z kawałkami papryki podsmażyć na oliwie, dodać rozkłócone jaja i usmażyć całość. Danie zjeść z chlebem na ciepło.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego