Jajka sadzone z warzywami na patelnię i ziemniakiem
Jaja kurze całe | 100 g (2 sztuki) | Zamienniki |
Olej rzepakowy | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Ziemniaki | 200 g (3 średnie) | Zamienniki |
Bukiet z jarzyn wiosennych, mrożony | 400 g (1 opakowanie) | Zamienniki |
Sezam, nasiona | 20 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Sok pomidorowy bez soli | 250 g (1 kubek) | Zamienniki |
Energia | 652 kcal |
Białko: | 34 g |
Tłuszcz: | 33 g |
Węglowodany: | 76 g |
Błonnik: | 18 g |
Sposób przygotowania
Ziemniaki ugotowac w osolonej wodzie. Na patelnie z rozgrzaną połową oleju wyłożyć warzywa z mrożonki, chwilę poddusić, przyprawić do smaku. Jajka usmażyć na reszcie oleju i wyłożyć na przygotowane warzywa.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego