Jajka sadzone z warzywami na patelnię i ziemniakiem
| Jaja kurze całe | 100 g (2 sztuki) | Zamienniki |
| Olej rzepakowy | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Ziemniaki | 150 g (2 średnie) | Zamienniki |
| Bukiet z jarzyn wiosennych, mrożony | 400 g (1 opakowanie) | Zamienniki |
| Sok pomidorowy | 250 g (1 kubek) | Zamienniki |
| Energia | 493 kcal |
| Białko: | 28 g |
| Tłuszcz: | 21 g |
| Węglowodany: | 63 g |
| Błonnik: | 17 g |
Sposób przygotowania
Ziemniaki ugotowac w osolonej wodzie. Na patelnie z rozgrzaną połową oleju wyłożyć warzywa z mrożonki, chwilę poddusić, przyprawić do smaku. Jajka usmażyć na reszcie oleju i wyłożyć na przygotowane warzywa.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
