Jajko sadzone z warzywami na patelnię i ziemniakiem
| Jaja kurze całe | 50 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Olej rzepakowy | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Ziemniaki | 100 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Bukiet z jarzyn wiosennych, mrożony | 400 g (1 opakowanie) | Zamienniki |
| Energia | 355 kcal |
| Białko: | 19 g |
| Tłuszcz: | 16 g |
| Węglowodany: | 47 g |
| Błonnik: | 16 g |
Sposób przygotowania
Ziemniaka ugotowac w osolonej wodzie. Na patelnie z rozgrzaną połową oleju wyłożyć warzywa z mrożonki, chwilę poddusić, przyprawić do smaku. Jajko usmażyć na reszcie oleju i wyłożyć na przygotowane warzywa.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
