Kanapka z masłem, polędwica, ogórek; maślanka
Maślanka spożywcza, 1,5 % tłuszczu | 200 g (1 niepełna szklanka) | Zamienniki |
Polędwica luksusowa | 60 g (4 plasterki) | Zamienniki |
Masło ekstra | 10 g (2 płaskie łyżeczki ) | Zamienniki |
Chleb żytni sitkowy | 40 g (1 kromka) | Zamienniki |
Ogórek wężowy | 100 g (kawałek świeżego) | Zamienniki |
Energia | 353 kcal |
Białko: | 21 g |
Tłuszcz: | 16 g |
Węglowodany: | 35 g |
Błonnik: | 4 g |
Sposób przygotowania
chleb posmarować masłem. Polędwicę i ogórka zjeść osobno. Całość popić maślanką.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego