Kanapka z masłem, polędwica, ogórek; maślanka
| Maślanka spożywcza, 1,5 % tłuszczu | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
| Polędwica luksusowa | 60 g (4 plasterki) | Zamienniki |
| Masło ekstra | 20 g (1 płaska łyżka) | Zamienniki |
| Chleb żytni sitkowy | 40 g (1 kromka) | Zamienniki |
| Ogórek wężowy | 100 g (kawałek świeżego) | Zamienniki |
| Energia | 447 kcal |
| Białko: | 23 g |
| Tłuszcz: | 25 g |
| Węglowodany: | 37 g |
| Błonnik: | 4 g |
Sposób przygotowania
chleb posmarować masłem. Polędwicę i ogórka zjeść osobno. Całość popić maślanką.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
