Kanapka z pastą tuńczykową, sok pomidorowy
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 40 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Tuńczyk w wodzie | 100 g (2/3 małej puszki) | Zamienniki |
Bułki grahamki | 50 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
Szczypiorek | 10 g (1 garść) | Zamienniki |
Ogórek kwaszony | 50 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
Sok pomidorowy | 200 g (1 niepełna szklanka) | Zamienniki |
Energia | 282 kcal |
Białko: | 30 g |
Tłuszcz: | 3 g |
Węglowodany: | 38 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
do rozgniecionego widelcem tuńczyka dodać pokrojony w kostkę ogórek kwaszony i posiekany szczypiorek. Całość wymieszać z jogurtem i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego