Kanapki z pastą tuńczykową; pomarańcza
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 40 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Tuńczyk w wodzie | 100 g (2/3 małej puszki) | Zamienniki |
Chleb żytni pełnoziarnisty | 70 g (2 cienkie kromki) | Zamienniki |
Szczypiorek | 10 g (2 łyżki posiekanego) | Zamienniki |
Ogórek kwaszony | 50 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
Pomarańcza, miąższ | 120 g (1/2 obranej sztuki) | Zamienniki |
Energia | 335 kcal |
Białko: | 29 g |
Tłuszcz: | 4 g |
Węglowodany: | 55 g |
Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
do rozgniecionego widelcem tuńczyka dodać pokrojonego w kostkę ogórka i szczypiorek. Całość wymieszać z jogurtem i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego