Kanapki z pastą tuńczykową; pomarańcza
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 40 g (2 łyżki) | Zamienniki |
| Tuńczyk w wodzie | 100 g (2/3 małej puszki) | Zamienniki |
| Chleb żytni pełnoziarnisty | 70 g (2 cienkie kromki) | Zamienniki |
| Szczypiorek | 10 g (2 łyżki posiekanego) | Zamienniki |
| Ogórek kwaszony | 50 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
| Pomarańcza, miąższ | 120 g (1/2 obranej sztuki) | Zamienniki |
| Energia | 335 kcal |
| Białko: | 29 g |
| Tłuszcz: | 4 g |
| Węglowodany: | 55 g |
| Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
do rozgniecionego widelcem tuńczyka dodać pokrojonego w kostkę ogórka i szczypiorek. Całość wymieszać z jogurtem i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
