
Ser twarogowy chudy | 70 g (2 cienkie plastry) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Chleb żytni pełnoziarnisty | 60 g (2 kromki) | Zamienniki |
Rukola | 10 g (1/2 garści) | Zamienniki |
Buraki gotowane | 50 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Energia | 348 kcal |
Białko: | 19 g |
Tłuszcz: | 15 g |
Węglowodany: | 40 g |
Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
Ser rozdrobnić widelcem, wymieszać z oliwą, pieprzem, solą i rukolą. Buraka pokroić w plastry. Pieczywo smarować serkiem i kłaść na wierzch buraka.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego