Kasza jaglana z jabłkiem
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 70 g (1/2 kubeczka) | Zamienniki |
Kasza jaglana | 60 g (4 czubate łyżki) | Zamienniki |
Jabłko | 150 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
Sezam, nasiona | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Słonecznik, nasiona | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Miód pszczeli | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
Energia | 456 kcal |
Białko: | 15 g |
Tłuszcz: | 14 g |
Węglowodany: | 73 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
Kaszę jaglaną ugotować, pod koniec gotowania dodać starte jabłko, chwilę razem poddusić. Po przełożeniu do miseczki dodać miód, posypać siemieniem i pestkami słonecznika oraz pomieszać z jogurtem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego