Kasza jaglana z jabłkiem
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 150 g (1 mały kubeczek) | Zamienniki |
| Kasza jaglana | 60 g (4 czubate łyżki) | Zamienniki |
| Jabłko | 150 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Sezam, nasiona | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Słonecznik, nasiona | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Miód pszczeli | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
| Energia | 495 kcal |
| Białko: | 18 g |
| Tłuszcz: | 15 g |
| Węglowodany: | 77 g |
| Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
Kaszę jaglaną ugotować, pod koniec gotowania dodać starte jabłko, chwilę razem poddusić. Po przełożeniu do miseczki dodać miód, jogurt, posypać siemieniem i pestkami słonecznika.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
