Kasza jaglana z jabłkiem
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 150 g (1 mały kubek) | Zamienniki |
| Kasza jaglana | 70 g (5 łyżek) | Zamienniki |
| Jabłko | 150 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
| Sezam, nasiona | 15 g (1,5 łyżki) | Zamienniki |
| Słonecznik, nasiona | 20 g (2 łyżki) | Zamienniki |
| Miód pszczeli | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
| Energia | 607 kcal |
| Białko: | 22 g |
| Tłuszcz: | 22 g |
| Węglowodany: | 86 g |
| Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
Kaszę jaglaną ugotować, pod koniec gotowania dodać starte jabłko, chwilę razem poddusić. Po przełożeniu do miseczki dodać miód, posypać siemieniem i pestkami słonecznika.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
