405 osób online (263 desktop_mac) (142 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Kasza jaglana z soczewicą i cebulą
Olej rzepakowy 10 g (1 łyżka) Zamienniki
Kasza jaglana 50 g (4 pełne łyżki) Zamienniki
Brokuły 150 g (kilka różyczek) Zamienniki
Cebula 80 g (1 sztuka) Zamienniki
Soczewica czerwona, nasiona suche 40 g (3 pełne łyżki) Zamienniki
Słonecznik, nasiona 15 g (1 czubata łyżka) Zamienniki
Energia 542 kcal
Białko: 24 g
Tłuszcz: 19 g
Węglowodany: 75 g
Błonnik: 10 g
Sposób przygotowania

Kaszę wypłukać wrzącą wodą i ugotować w lekko osolonej wodzie. Soczewicę i brokuły ugotować, cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Wszystkie składniki połączyć i przyprawić, np. solą, pieprzem, kuminem, słodką i ostrą papryką i kurkumą.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego