153 osoby online (99 desktop_mac) (54 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Kasza jaglana z soczewicą i cebulą
Olej rzepakowy 10 g (1łyżka) Zamienniki
Kasza jaglana 50 g (4 pełne łyżki) Zamienniki
Brokuły 200 g (kilka różyczek) Zamienniki
Cebula 80 g (1 sztuka) Zamienniki
Soczewica czerwona, nasiona suche 50 g (4 łyżki) Zamienniki
Słonecznik, nasiona 15 g (1 czubata łyżka) Zamienniki
Energia 590 kcal
Białko: 28 g
Tłuszcz: 19 g
Węglowodany: 79 g
Błonnik: 12 g
Sposób przygotowania

Kaszę wypłukać wrzącą wodą i ugotować w lekko osolonej wodzie. Soczewicę i brokuły ugotować, cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Wszystkie składniki połączyć i przyprawić, np. solą, pieprzem, kuminem, słodką i ostrą papryką i kurkumą.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego