Kasza jaglana z soczewicą i cebulą
| Olej rzepakowy | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Kasza jaglana | 50 g (4 pełne łyżki) | Zamienniki |
| Brokuły | 200 g (kilka różyczek) | Zamienniki |
| Cebula | 80 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Soczewica czerwona, nasiona suche | 50 g (4 pełne łyżki) | Zamienniki |
| Słonecznik, nasiona | 25 g (2 czubate łyżki) | Zamienniki |
| Energia | 645 kcal |
| Białko: | 30 g |
| Tłuszcz: | 23 g |
| Węglowodany: | 82 g |
| Błonnik: | 12 g |
Sposób przygotowania
Kaszę wypłukać wrzącą wodą i ugotować w lekko osolonej wodzie. Soczewicę i brokuły ugotować, cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Wszystkie składniki połączyć i przyprawić, np. solą, pieprzem, kuminem, słodką i ostrą papryką i kurkumą.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
