Kasza jaglana z soczewicą i cebulą
Olej rzepakowy | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Kasza jaglana | 50 g (4 pełne łyżki) | Zamienniki |
Brokuły | 200 g (kilka różyczek) | Zamienniki |
Cebula | 80 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Soczewica czerwona, nasiona suche | 50 g (4 pełne łyżki) | Zamienniki |
Słonecznik, nasiona | 25 g (2 czubate łyżki) | Zamienniki |
Energia | 645 kcal |
Białko: | 30 g |
Tłuszcz: | 23 g |
Węglowodany: | 82 g |
Błonnik: | 12 g |
Sposób przygotowania
Kaszę wypłukać wrzącą wodą i ugotować w lekko osolonej wodzie. Soczewicę i brokuły ugotować, cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Wszystkie składniki połączyć i przyprawić, np. solą, pieprzem, kuminem, słodką i ostrą papryką i kurkumą.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego