Kasza jaglana z soczewicą i cebulą
Olej rzepakowy | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
Kasza jaglana | 40 g (3 pełne łyżki) | Zamienniki |
Cebula | 80 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Soczewica czerwona, nasiona suche | 40 g (3 pełne łyżki) | Zamienniki |
Energia | 347 kcal |
Białko: | 15 g |
Tłuszcz: | 7 g |
Węglowodany: | 57 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
Kaszę wypłukać wrzącą wodą i ugotować w lekko osolonej wodzie. Soczewicę ugotować, cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Wszystkie składniki połączyć i przyprawić, np. solą, pieprzem, kuminem, słodką i ostrą papryką i kurkumą.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego